Comunitățile din zona respectivă se plâng ce faptul că animalele le invadează proprietățile în căutarea apei.
Cămilele vor fi ucise pentru a reduce consumul de apă ținând cont că zona suferă de o secetă cumplită.
Cele peste 10.000 de cămile vor fi sacrificate de vânătorii profesioniști începând cu ziua de miercuri în ceea ce se estimează a fi o vânătoare care va dura 5 zile.
De asemenea, liderii sunt îngrijorați și de faptul că animalele contribuie la încălzirea globală prin flatulențele care conțin metan. Se estimează că acestea emit echivalentul a unei tone de dioxid de carbon pe an.
Localnicii se plâng și de condițiile inconfortabile în care trebuie să trăiască întrucât animalele le distrug gardurile, proprietățile și aparatele de aer condiționat în căutarea de apă.
În plus, se estimează că populația căilelor sălbatice se dublează la fiecare 9 ani dacă nu se exercită un control asupra speciei, potrivit Planului Național cu privirea la cămilele sălbatice.
Tim Moore, directorul executiv al specialiștilor în agricultură RegenCo, a declarat că un milion de cămile sălbatice care emit gaze ce au efectul unei tone de CO2 pe an este este egal cu cel cauzat de 400.000 de mașini, potrivit dailymail.co.uk.
Totuși, Departamentul Energiei și al Mediului spune că emisiile provenite de la animalele sălbatice nu ar trebui să fie să fie incluse în cifrele oficiale referitoare la poluare întrucât nu reprezintă un factor care poate fi controlat.
Sursă FOTO: Shutterstock